Przez październik i część listopada uczniowie naszej szkoły na zajęciach plastycznych w swoich klasach robili kartki z życzeniami zdrowia i wielu powodów do radości dla dzieci z oddziału onkologii w Lublinie.

Akcja pt. „Wylosuj Anioła” zorganizowana przez Fundację „Gdy Liczy się Czas” [ http://gdyliczysieczas.pl/onkozycie/ ] ma na celu uwrażliwiać ludzi na potrzeby dzieci, które zmagają się z chorobą nowotworową. To okazja do wzbudzenia empatii oraz docenienia swojego zdrowia i życia. To też zachęta do dania czegoś od siebie – choćby właśnie własnoręcznie zrobionej kartki z mocą serdecznych życzeń.
Dzieci z zerówki i uczniowie wykonali ponad 60 kartek, które zostaną wysłane do Lublina, gdzie znajduje się siedziba Fundacji „Gdy Liczy się Czas”, skąd wolontariusze rozdadzą je dzieciom na oddziałach onkologicznych szpitali objętych akcją. Mamy nadzieję, że odrobina serca włożonego w przygotowanie kartek spowoduje uśmiech na twarzy ich adresatów.
Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim nauczycielom, którzy włączyli się w tę akcję. Koordynator – Joanna Włodarska.